Kylian Mbappes ankomst till Real Madrid påverkar superstjärnan Vinicius Jr.

Kylian Mbappes ankomst till Real Madrid påverkar superstjärnan Vinicius Jr.
Kylian Mbappes ankomst till Real Madrid påverkar superstjärnan Vinicius Jr.

Kylian Mbappe-eran i Real Madrid har inte fått den flygande starten som förväntades med den franske forwarden som hittills inte lyckats göra mål i två ligamatcher. För de flesta forwards skulle detta inte vara ett problem men Mbappe är långt ifrån de flesta forwards med ett mål i snitt var 99:e minut under sin karriär i alla tävlingar. köpa Vinicius Junior tröja Växtvärk kan förväntas när Mbappe flyttar från sin favorit vänster sida till en central position med ett nytt lag, men förändringen i attacken verkar skada en annan Galactico mer än Mbappe.

Om man tittar på siffrorna i dessa två matcher, har Mbappe tagit åtta skott och satt fem på mål för förväntat mål på 1,29. Mot Real Valladolid kunde Vinicius Junior och Mbappe slå sig samman till en enorm chans som skulle ha slutat i mål mot de flesta lag och det var en chans som bara duon kunde skapa. Med det är det bara en tidsfråga tills Mbappe hittar en uppsjö av mål men detsamma kan inte sägas om Vini Jr.

Brasilianaren har bara tagit tre skott under den unga säsongen eftersom Mbappes närvaro har gjort att han spelat en roll som mer av en chansskapare. Vini Jr. har redan skapat nio chanser men bara en har lett till en assist. Detta efter tre raka La Liga-säsonger under vilka Vini Jr. har gjort 10 eller fler mål för Los Blancos.

När vi spelade tillsammans med Karim Benzema kunde Vini Jr fortfarande nypa insidan och dra nytta av en riktig nummer nio som spelade bollar med huvudet tillbaka till honom i luften för att springa på. Den närvaron är förlorad med Mbappe med Madrid som vill slå lag på dribblingen eller med förödande avslut utanför boxen när de minst förväntas.

Båda är mycket effektiva strategier, Billiga Real Madrid tröja men att spela utan en riktig nummer nio innebär att det krävs mer precision i Madrids attack, vilket kommer att orsaka växtvärk. Förra säsongen kunde Joselu komma från bänken när det behövdes en ordentlig nia men nu är han inte längre i klubben. Jokertecken i allt detta är Rodrygo som har tagit den nya attackinställningen som sin uppmaning att dyka upp överallt.

Rodrygo har alltid varit en spelare som dyker upp på båda vingarna men nu när Mbappe och Vini Jr vill luta sig åt vänster sida av planen, ger det mer utrymme centralt att verka i. Bra genomfört, detta kan bli tredje säsongen i rad som Rodrygo har höjt sitt mål för Los Blancos men problem med balansen kan se tre spelare till vänster utan någon centralt.

Det är där Carlo Ancelotti kan behöva styra saker lite mer än vad han har gjort de senaste åren. En manager som vill att hans spelare ska uttrycka sin kreativitet och lösa problem på planen kan vara perfekt för att hantera stjärnor förutsatt att dessa stjärnor har distinkta positioner. Madrids nya front tre är lika flytande som de kommer så om trion inte kan lista ut var de ska vara, det är där vissa restriktioner kan behöva läggas till.

För närvarande finns det gott om tid att se om problemet löser sig innan Champions League-spelet tar fart igen, men Mbappes chanser som borde hitta nätet kommer så småningom att göra det, vilket ger oss en inblick i deras fulla potential med deras nya superstjärna.

Lämna en kommentar

Varukorg
Rulla till toppen